Vieux Carrè

Vieux Carrè

Vieux Carré er en officielt IBA (International Bartenders Association) cocktail, mixet af whisky, cognac, vermouth, Benedictine og Peychaud’s bitters. Vieux Carré stammer fra New Orleans, hvor den første gang blev mixet af bartender, Walter Bergeron, i 1938, på den legendariske Carousel Bar, på Hotel Monteleone. Vieux Carré betyder ‘gamle plads’ på fransk, og refererer til det franske kvarter i New Orleans. Vieux Carré er en potent blanding, alligevel formår den på fin vis at fremhæve hver ingrediens’ bedste egenskaber; whiskyens rå krydder, cognac’ens mere frugtige smag, vermouthens rige blomster, Benedictines krydderier, honning og urter samt bitterens struktur. Én for én kan disse mange ingredienser normalt stå alene, men når de mixes i en Vieux Carré smelter de sammen i en fin smagssymfoni. Vieux Carré er en stærk og hårdtslående cocktail, så nyd den langsomt. Navnet udatles populært således: “Voo-kah-ray”, og efter én til to stykker, kan det være du får brug for hjælp til de franske gloser – eller måske glider de lettere.
opskrift på Vieux Carré cocktail med whisky cognac og vermouth

Det skal du bruge

3 cl. Rye Whisky

3 cl. Cognac

3 cl. Vermouth

1 barske Bénédictine

2 dråber Peychaud’s Bitters

Pynt:

Appelsinskræl

Cocktailbær

Sådan gør du

Kom alle ingredienser i et mixingglas med isterninger.

Rør grundigt.

Si i et afkølet cocktailglas.

Twist appelsinskræl og læg ved, samt pynt med cocktailbær.

Flere cocktailopskrifter med cognac

Brandy Crusta

opskrift på brandy crusta cocktail

Brandy Crusta er en klassisk cocktail der sikkert vil imponere til festen pga. dens pynt og mange ingredienser. Se opskriften her.

Brandy Crusta

Sazerac

Sazerac cocktail med whisky i et old fashioned glas

Sazerac er en klassiker fra New Orleans, endda byens officielle cocktail. Den originale opskrift laves med cognac, men officielle er nu med whisky. Du kan også bruge både cognac og whisky.

Sazerac opskrift

Sidecar

glas med sidecar cocktail lavet med cognac

Sidecar er en populær klassiker, der laves af cognac, triple sec og citronsaft. Sidecar er efterfølger til Brandy Crusta, en anden klassiker med brandy eller cognac. Lav opskriften med eller uden sukkerkant, eller efter den franske eller engelske skole.

Sidecar opskrift

Stinger

stinger cocktail med cognac i et old fashioned lowball glas

Stinger var oprindeligt kendt som en drink for overklassen, men vandt frem i den amerikanske popkultur efter flere optrædener i film og bøger. Nyd denne særlige cocktail der på finurligvis leger med smagene.

Stinger opskrift

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?