Søg
Close this search box.

Menukort

Bartender på en bar i byen mixer en Vieux Carrè cocktail drink.

Vieux Carrè

Vieux Carré er en officielt IBA (International Bartenders Association) cocktail, mixet af whisky, cognac, vermouth, Benedictine og Peychaud’s bitters. Her får du opskriften på den potente Vieux Carré cocktail.

Ingredienser

  • Rye whisky 3 cl
  • Cognac 3 cl
  • Vermouth 3 cl
  • Bénédictine 1 cocktailske
  • Peychaud’s Bitters 2 dråber
  • Appelsinskræl

    Til pynt

  • Cocktailbær

    Til pynt

Fremgangsmetode

Fortællingen om Vieux Carrè cocktailen

Vieux Carré stammer fra New Orleans, hvor den første gang blev mixet af bartender, Walter Bergeron, i 1938, på den legendariske Carousel Bar, på Hotel Monteleone. Vieux Carré betyder ‘gamle plads’ på fransk, og refererer til det franske kvarter i New Orleans.

Vieux Carré er en potent blanding, alligevel formår den på fin vis at fremhæve hver ingrediens’ bedste egenskaber; whiskyens rå krydder, cognac’ens mere frugtige smag, vermouthens rige blomster, Benedictines krydderier, honning og urter samt bitterens struktur. Én for én kan disse mange ingredienser normalt stå alene, men når de mixes i en Vieux Carré smelter de sammen i en fin smagssymfoni.

Vieux Carré er en stærk og hårdtslående cocktail, så nyd den langsomt. Navnet udatles populært således: “Voo-kah-ray”, og efter én til to stykker, kan det være du får brug for hjælp til de franske gloser – eller måske glider de lettere.

Bartenderen foreslår lignende cocktails