Søg
Close this search box.

Menukort

Alkoholisk drink, en Negroni cocktail, på et bord på en restaurant.

Negroni

Negroni er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail mixet af gin, campari og vermouth. Her får du opskriften på den perfekte Negroni.

Ingredienser

  • Gin 3 cl
  • Campari 3 cl
  • Sød rød vermouth 3 cl
  • Appelsin

    Til pynt

Fremgangsmetode

Fortællingen om Negroni cocktailen

Negroniens sande oprindelse er en evig debat i cocktail-verdenen, da der findes to forskellige historier der hver har mange supportere.

Den første historie går på, at det var verdensmanden, Camilo Negroni, der på Caffé Casoni i Firenze, Italien, bad bartenderen om at forstærke hans yndlings-cocktail, Americano, ved at erstatte danskvand med gin og servere den i et mindre glas.

Den anden historie om Negroniens oprindelse går på, at det var den franske brigadegeneral, Pascal Olivier de Negroni de Cardi, der under en udstationering i Saint Louis, Senegal, havde opfundet opskriften. Under sit besøg i Senegal, i årene mellem 1855 og 1865, sendte han breve hjem til familien, hvori han fortæller om denne cocktail og om hvordan hans officerer også nyder den. Disse breve er bekræftet i en bog skrevet af en af hans børnebørn.

Negroni hører til bland de mest klassiske og udødelige cocktails i hele verden, sammen med bla. Martini og Manhatten.

Negroni er en cocktail du let klan eksperimentere med, grundopskriften lyder på en fuldstændig lige fordeling mellem de tre ingredienser. Prøv evt. forskellige typer gin og vermouth, hvor du vil kunne smage forskel.

Bartenderen foreslår lignende cocktails