Old Fashioned

old fashioned

Old Fashioned er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail, lavet med whisky som den bærende spiritus.

Old Fashioned har sit navn fra 1860’erne, hvor mere komplekse cocktails var begyndt at gøre deres indtog på drinkskortene i USAs barer. Mange bargæster havde svært ved at tage de nye og mere avantgarde blandinger til sig, og spurgte derfor efter noget mere ‘old fashioned’.

Selve cocktailen har sin oprindelse fra cocktailens spæde start, omkring 1806, hvor en sådan blev defineret som en potent blanding af spiritus, bitters, vand og sukker. Da de old fashioned cocktails vandt frem igen i 1860’erne, var den mest populære blanding netop denne med whisky, det var i hvert fald meldingen fra en bartender fra Chicago, i 1882.

Old Fashioned er en cocktail du let kan eksperimentere med, du kan f.eks. prøve forskellige typer whisky for at smage forskellen.

Hvad end du ender med, så giver en Old Fashioned en helt utrolig følelse af nostalgi, når man nu ved, at det sandsynligvis var her det hele startede.

glas med old fashioned cocktails lavet med whisly og pyntet med appelsin

Det skal du bruge

4,5 cl Whisky (Rye eller Bourbon)

1 Sukkerknald

Et par sjat Angostura Bitters

Et par sjat rent vand

Pynt:

Appelsin og cocktailbær

Sådan gør du

Læg sukkerknalden i et old fashioned glas (typisk whiskyglas) og hæld bitter over.

Tilsæt et par sjat vand.

Brug en pind til at røre rundt til sukkerknalden er opløst.

Fyld glasset med isterninger og hæld whisky over.

Rør forsigtigt rundt.

Pynt med en skive appelsin eller appelsinskræl, samt et cocktailbær.

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?