Sazerac

Sazerac

Sazerac er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet ved at mixe cognac eller whisky med bitters  og sukker. Cocktailen laves desuden nogle gange med både cognac og whisky, som giver den ekstra potens.

Sazerac er endnu en cocktail der stammer fra New Orleans, ligesom f.eks. Ramos Gin Fizz og Brandy Crusta. Historien fortæller at Sewell T. Taylor solgte sin bar for at starte en forretning som importør af Sazerac-de-Forge et Fils cognac. Aaron Bird købte baren og begyndte at servere drinken Saverac Cocktail, som blev lavet med Saverac-cognac importeret af Taylor, samt bitter lavet af den lokale apoteker, Antoine Amedie Peychaud.

Som følge af det store udbrud af phylloxera (vinlus) i Sydeuropa i slutningen af 1800-tallet, blev det umuligt at skaffe cognac da samtlige vinmarker måtte brændes i Frankrig. Det var her opskriften skiftede fra cognac til whisky.

Den 23. juni, 2008, erklærede staten Louisiana Sazerac som New Orleans’ officielle cocktail.

Sazerac cocktail med whisky i et old fashioned glas

Det skal du bruge

5 cl. Cognac eller Rye Whisky

1 cl. Absint

1 Sukkerknald

5-7 dråber Peychaud’s Bitters

Pynt:

Citronskræl

Sådan gør du

Sprøjt et afkølet old fashioned glas med absint

Læg sukkerknalden i et mixing-glas med isterninger, tilsæt Peychaud’s Bitters. Stød med en muddler

Tilsæt cognac eller whisky, rør rundt

Si blandingen ned i det forberedte glas

Squeeze citronskrællen/twisten og læg den på toppen

 

 

 

Flere cocktailopskrifter med cognac

Stinger

stinger cocktail med cognac i et old fashioned lowball glas

Stinger var oprindeligt kendt som en drink for overklassen, men vandt frem i den amerikanske popkultur efter flere optrædener i film og bøger. Nyd denne særlige cocktail der på finurligvis leger med smagene.

Læs om Stinger

Sidecar

glas med sidecar cocktail lavet med cognac

Sidecar er en populær klassiker, der laves af cognac, triple sec og citronsaft. Sidecar er efterfølger til Brandy Crusta, en anden klassiker med brandy eller cognac. Lav opskriften med eller uden sukkerkant, eller efter den franske eller engelske skole.

Læs om Sidecar

Brandy Crusta

opskrift på brandy crusta cocktail

Brandy Crusta er en klassisk cocktail der sikkert vil imponere til festen pga. dens pynt og mange ingredienser. Se opskriften her.

Læs om Brandy Crusta

Vieux Carrè

opskrift på Vieux Carré cocktail med whisky cognac og vermouth

Vieux Carrè er en hårdtslående cocktail, som på fin vis kombinerer det bitre med det søde. Opskriften på Vieux Carrè tager tid at lære, men når du har den, har du en maskulin og potent cocktail.

Læs om Vieux Carrè

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?