Menukort

Sazerac cocktail alkoholisk drink lavet med whisky serveret i et lowball glas.

Sazerac

Sazerac er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet ved at mixe cognac eller whisky med bitters og sukker. Cocktailen laves desuden nogle gange med både cognac og whisky, som giver den ekstra potens.

Ingredienser

  • Cognac eller Rye Whisky 5 cl
  • Absint 1 cl
  • Sukkerknald 1 stk
  • Peychaud’s Bitters 5-7 dråber
  • Citronskræl

    Til pynt

Fremgangsmetode

Fortællingen om Sazerac cocktailen

Sazerac er endnu en cocktail der stammer fra New Orleans, ligesom f.eks. Ramos Gin Fizz og Brandy Crusta. Historien fortæller at Sewell T. Taylor solgte sin bar for at starte en forretning som importør af Sazerac-de-Forge et Fils cognac. Aaron Bird købte baren og begyndte at servere drinken Saverac Cocktail, som blev lavet med Saverac-cognac importeret af Taylor, samt bitter lavet af den lokale apoteker, Antoine Amedie Peychaud.

Som følge af det store udbrud af phylloxera (vinlus) i Sydeuropa i slutningen af 1800-tallet, blev det umuligt at skaffe cognac da samtlige vinmarker måtte brændes i Frankrig. Det var her opskriften skiftede fra cognac til whisky.

Den 23. juni, 2008, erklærede staten Louisiana Sazerac som New Orleans’ officielle cocktail.

Bartenderen foreslår lignende cocktails