Sazerac
Sazerac
Sazerac er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet ved at mixe cognac eller whisky med bitters og sukker. Cocktailen laves desuden nogle gange med både cognac og whisky, som giver den ekstra potens.
Sazerac er endnu en cocktail der stammer fra New Orleans, ligesom f.eks. Ramos Gin Fizz og Brandy Crusta. Historien fortæller at Sewell T. Taylor solgte sin bar for at starte en forretning som importør af Sazerac-de-Forge et Fils cognac. Aaron Bird købte baren og begyndte at servere drinken Saverac Cocktail, som blev lavet med Saverac-cognac importeret af Taylor, samt bitter lavet af den lokale apoteker, Antoine Amedie Peychaud.
Som følge af det store udbrud af phylloxera (vinlus) i Sydeuropa i slutningen af 1800-tallet, blev det umuligt at skaffe cognac da samtlige vinmarker måtte brændes i Frankrig. Det var her opskriften skiftede fra cognac til whisky.
Den 23. juni, 2008, erklærede staten Louisiana Sazerac som New Orleans’ officielle cocktail.

Det skal du bruge
5 cl. Cognac eller Rye Whisky
1 cl. Absint
1 Sukkerknald
5-7 dråber Peychaud’s Bitters
Pynt:
Citronskræl
Sådan gør du
Sprøjt et afkølet old fashioned glas med absint
Læg sukkerknalden i et mixing-glas med isterninger, tilsæt Peychaud’s Bitters. Stød med en muddler
Tilsæt cognac eller whisky, rør rundt
Si blandingen ned i det forberedte glas
Squeeze citronskrællen/twisten og læg den på toppen
Flere cocktailopskrifter med cognac
Stinger

Stinger var oprindeligt kendt som en drink for overklassen, men vandt frem i den amerikanske popkultur efter flere optrædener i film og bøger. Nyd denne særlige cocktail der på finurligvis leger med smagene.
Sidecar

Sidecar er en populær klassiker, der laves af cognac, triple sec og citronsaft. Sidecar er efterfølger til Brandy Crusta, en anden klassiker med brandy eller cognac. Lav opskriften med eller uden sukkerkant, eller efter den franske eller engelske skole.
Brandy Crusta

Brandy Crusta er en klassisk cocktail der sikkert vil imponere til festen pga. dens pynt og mange ingredienser. Se opskriften her.
Vieux Carrè

Vieux Carrè er en hårdtslående cocktail, som på fin vis kombinerer det bitre med det søde. Opskriften på Vieux Carrè tager tid at lære, men når du har den, har du en maskulin og potent cocktail.