
- 4 min.
- Whisky, Cognac
- Spirit-Forward
- Stærk
Sazerac
Ingredienser
-
Cognac eller Rye Whisky 5 cl
-
Absint 1 cl
-
Sukkerknald 1 stk
-
Peychaud’s Bitters 5-7 dråber
-
Citronskræl
Til pynt
Fremgangsmetode
- Sprøjt et afkølet old fashioned glas med absint
- Læg sukkerknalden i et mixing-glas med isterninger, tilsæt Peychaud’s Bitters. Stød med en muddler
- Tilsæt cognac eller whisky, rør rundt
- Si blandingen ned i det forberedte glas
- Squeeze citronskrællen/twisten og læg den på toppen
Fortællingen om Sazerac cocktailen
Sazerac er endnu en cocktail der stammer fra New Orleans, ligesom f.eks. Ramos Gin Fizz og Brandy Crusta. Historien fortæller at Sewell T. Taylor solgte sin bar for at starte en forretning som importør af Sazerac-de-Forge et Fils cognac. Aaron Bird købte baren og begyndte at servere drinken Saverac Cocktail, som blev lavet med Saverac-cognac importeret af Taylor, samt bitter lavet af den lokale apoteker, Antoine Amedie Peychaud.
Som følge af det store udbrud af phylloxera (vinlus) i Sydeuropa i slutningen af 1800-tallet, blev det umuligt at skaffe cognac da samtlige vinmarker måtte brændes i Frankrig. Det var her opskriften skiftede fra cognac til whisky.
Den 23. juni, 2008, erklærede staten Louisiana Sazerac som New Orleans’ officielle cocktail.
Kategorier: Cocktails med whisky, Cocktails med cognac, Officielle IBA cocktails
Bartenderen foreslår lignende cocktails

- 2 min.
- Cognac
- Spirit-Forward
- Medium

- 4 min.
- Whisky
- Sour
- Medium

- 5 min.
- Whisky, Cognac
- Spirit-Forward
- Stærk

- 2 min.
- Whisky
- Spirit-Forward
- Stærk

- 4 min.
- Whisky
- Spirit-Forward
- Medium

- 5 min.
- Cognac
- Sour, Trio
- Medium

- 3 min.
- Whisky
- Duo, Trio
- Medium