Søg
Close this search box.

Menukort

Whisky Sour cocktail drink serveret i glas på en bar i en restaurant.

Whisky Sour

Whisky Sour er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail, mixet af whisky, citronsaft og sukkersirup. Her får du opskriften og historien om Whisky Sour.

Ingredienser

  • Bourbon whisky 4,5 cl
  • Frisk citronsaft 2,5 cl
  • Sukkersirup 2 cl
  • Appelsinskræl

    til pynt

  • Cocktailbær

    til pynt

Fremgangsmetode

Fortællingen om Whisky Sour cocktailen

Selvom opskriften officielt først blev publiceret i 1862, i Jerry Thomas’ bog ‘The Bartenders Guide’, har Whisky Sour – eller variationer under andre navne – været kendt århundreder tidligere.

I gamle dage, når sømænd rejste langvejs og var væk i måneder af gangen, var der stor risiko for at de udviklede sygdomme som følge af vitaminmangel og dårlig kost. Særligt skørbug, en sygdom relateret til mangel på Vitamin C var hyppig. Sømænd fandt ud af, at citrusfrugter var et effektivt middel, og begyndte at medbringe citroner, lime og appelsiner på deres rejser. De blandede disse med deres rom, gin eller whisky, så de havde havde noget sikkert at drikke på lange rejser.

Efter cocktailen fandt vej til Amerikas fastland, blev den hurtigt taget godt imod og serveret på barer. Den helt klassiske opskrift lød på alkohol efter valg, citrussaft og sukkersirup.

Opskriften på Whisky Sour udviklede sig i mange forskellige retninger over årene, og har skabt fundamentet for en serie af andre sour klassikere, som Boston Sour og New York Sour. Boston Sour blev kendt for at bruge æggehvide i cocktailen, en trend mange stadig er tilhængere af.

Bartenderen foreslår andre cocktails