Whisky Sour

Whisky Sour

Whisky Sour er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail, mixet af whisky, citronsaft, sukkersirup og nogle gange æggevide.

Selvom opskriften officielt først blev publiceret i 1862, i Jerry Thomas’ bog ‘The Bartenders Guide’, har Whisky Sour – eller variationer under andre navne – været kendt århundreder tidligere.

I gamle dage, når sømænd rejste langvejs og var væk i måneder af gangen, var der stor risiko for at de udviklede sygdomme som følge af vitaminmangel og dårlig kost. Særligt skørbug, en sygdom relateret til mangel på Vitamin C var hyppig. Sømænd fandt ud af, at citrusfrugter var et effektivt middel, og begyndte at medbringe citroner, lime og appelsiner på deres rejser. De blandede disse med deres rom, gin eller whisky, så de havde havde noget sikkert at drikke på lange rejser.

Efter cocktailen fandt vej til Amerikas fastland, blev den hurtigt taget godt imod og serveret på barer. Den helt klassiske opskrift lød på alkohol efter valg, citrussaft og sukkersirup.

Opskriften på Whisky Sour udviklede sig i mange forskellige retninger over årene, og har skabt fundamentet for en serie af andre sour klassikere, som Boston Sour og New York Sour. Boston Sour blev kendt for at bruge æggevide i cocktailen, en trend mange stadig er tilhængere af.

whisky sour cocktail

Det skal du bruge

4,5 cl bourbon whisky

2,5 cl frisk citronsaft

2 cl sukkersirup

1 æggevide

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne i en shaker og giv dem et ‘Dry Shake’, altså uden is.

Åbn shakeren og hæld is i. Shake kraftigt igen.

Si cocktailen i et old fashioned glas.

Pynt med cocktailbær og appelsinskræl.

Flere cocktails med whisky

Rusty Nail

rusty nail cocktail i et lowball old fashioned glas

Rusty Nail er en klassiker og dejlig let at lave. Er du til whisky vil du elske en Rusty Nail, den består nemlig af whisky og whiskylikør. Eksperimenter selv med grundopskriften som du får her.

Opdag Rusty Nail

Manhatten

manhatten cocktail lavet med whiskey

Manhatten er en klassiker der aldrig har været gået af mode. Den stammer tilbage fra den sociale elites højtid på Manhatten Club i New York, og du kan nyde den præcis som dengang.

Opdag Manhatten

Old Fashioned

glas med old fashioned cocktails lavet med whisly og pyntet med appelsin

Old Fashioned hører til blandt verdens første cocktails, en sand protagonist i cocktail-verdenen. Når du først smager en Old Fashioned, overdænges du med en følelse af nostalgi og autenticitet, på den helt rigtige måde. Nyd denne populære opskrift og forstå essensen af en cocktail.

Opdag Old Fashioned

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?