Søg
Close this search box.

Menukort

Glas med Stinger cocktail, en drink lavet med cognag, fyldt med isterninger.

Stinger

Stinger er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail med cognac og hvid Creme de Menthe likør.

Ingredienser

  • Gognac 5 cl
  • Hvid Creme de Menthe 2 cl

Fremgangsmetode

Fortællingen om Stinger cocktailen

Stingeren stammer ifølge vandrehistorierne fra slutningen af 1800-tallets USA, hvor den var kendt som en drink for overklassen. Opskriften menes at være en variation af en anden cocktail kaldet ‘The Judge’, der laves med brandy, créme de menthe og sukkervand, og som optrådte i William Schmidts The Flowing Bowl fra 1892.

Ifølge nu afdøde bartender og forfatter, Jere Sullivan, var Stinger en essentiel del af enhver bartenders repertoire frem til forbudstiden. Gennem forbudstiden fortsatte dens popularitet grundet pebermyntesmagen, der kunne skjule smagen af lavkvalitetsbrandy.

Oprindeligt blev Stiner ikke anset som en reel cocktail, men en after dinner drink (digistif), men vandt frem som en cocktail med tiden.

Cocktailens status som en drink for overklassen gav den også nærmest stjernestatus, da den blev anvendt i filmen High Society, med Frank Sinatra og Bing Cosby fra 1956. Desuden drikker James Bond en i bogen Diamonds are Forever, også fra 1956. Begge optrædener gjorde at Stinger vandt hurtigt frem i den amerikanske popkultur.

Stingerens popularitet varede ved frem til 1970’erne, hvor den begyndte at falde ud af drinkskortene på barer.

Kategorier: Cocktails med cognac 

Bartenderen foreslår lignende cocktails