French Connection

opskrift på French Connection

French Connection er en simpel, men velsmagende todelt cocktail, der mixes af cognac og Amaretto. French Connection er desuden en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail. Her får du både den superlette opskrift og historien bag drinken.

french connection cocktail drink mixet af cognac og amaretto serveret med is i lowball glas

Ingredienser til French Connection

  • 3,5 cl. Cognac
  • 3,5 cl. Amaretto

Instruktioner

  1. Kom isterninger i et lowball / old fashioned glas.
  2. Hæld cognac samt Amaretto i glasset.
  3. Rør forsigtigt rundt og server.

Bagom French Connection cocktailen

French Connection dukkede op på cocktailscenen i 1970’erne, og tager sit navn efter filmen af samme navn med Gene Hackman i titelrollen.

Simpel som den lyder, er French Connection dog langt mere sofistikeret end hvad man lige umiddelbart skulle tro. Cognacens frugtholdige smag smelter fint sammen med Amarettoens mandel og frugtsmage. Du kan endda variere dit valg af cognac for at give drinken mere sødme eller bitterhed. Yngre cognacs giver drinken mere friskhed og frugtholdighed, mens ældre cognacs giver drinken flere noter af krydderier.

Opskriften på French Connection kombinerer lige dele cognac og Amaretto, for at give den en sød eftersmag, der passer som en digestif efter et hovedmåltid.

Variationer af French Connection

Du kan variere din French Connection ved at eksperimentere med forholdet mellem cognac og Amaretto samt, som tidligere nævnt, ved at bruge yngre eller ældre cognacs.

Skal du på cagnacmarkedet, skal du kende de gænge betegnelser:

VS: 2 år

VSOP: 4 år

XO: 10 år

Erstatter du cognac med hisky, får du en anden kendt cocktail fra 1970’erne, nemlig Godfather. Erstatter du cognac med vodka, får du en Godmother.

Flere cocktailopskrifter med Cognac

Vieux Carrè

opskrift på Vieux Carré cocktail med whisky cognac og vermouth

Vieux Carrè er en hårdtslående cocktail, som på fin vis kombinerer det bitre med det søde. Opskriften på Vieux Carrè tager tid at lære, men når du har den, har du en maskulin og potent cocktail.

Vieux Carrè

Alexander

opskrift på alexander cocktail med cognac

Opskrift på den klassiske Alexander-cocktail med cognac, creme de cacao og fløde.

Alexander

Sazerac

Sazerac cocktail med whisky i et old fashioned glas

Sazerac er en klassiker fra New Orleans, endda byens officielle cocktail. Den originale opskrift laves med cognac, men officielle er nu med whisky. Du kan også bruge både cognac og whisky.

Sazerac

Sidecar

glas med sidecar cocktail lavet med cognac

Sidecar er en populær klassiker, der laves af cognac, triple sec og citronsaft. Sidecar er efterfølger til Brandy Crusta, en anden klassiker med brandy eller cognac. Lav opskriften med eller uden sukkerkant, eller efter den franske eller engelske skole.

Sidecar

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?