Sidecar

sidecar

Sidecar er en klassisk cocktail der er direkte nedarvet fra en anden klassiker, nemlig Brandy Crusta, dog langt mere populær. Sidecar er desuden en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail.

Oprindelsen af Sidecar-cocktailen diskuteres stadig den dag i dag, særligt i London og Paris, hvor man begge steder mener at drinken blev opfundet. Begge steder fortælles dog den samme historie om navnet, nemlig at cocktailen er opkaldt efter en sidevogn til en motorcykel, som var meget populær omkring tiden for oprindelsen, i 1920’erne.

Forfatter til bogen The Fine Art of Mixing Drinks, David A. Embury, krediterer cocktailen til en amerikansk kaptajn i Paris, hvis motorcykel havde en sidevogn.

Opskriften på en Sidecar blev første gang udgivet i 1922, i bøgerne Harry’s ABC of Mixing Cocktails af Harry MacElhone, samt i Cocktails and How to Mix Them af Robert Vermeire. I begge bøger foreskrives lige dele af Cognac, Triple Sec og citronsaft, hvilket blev kendt som ‘den franske skole’. Senere, i 1930, udgives bogen The Savoy Cocktail Book af Harry Craddock, der foreskriver 1 del Cognac og to dele Triple Sec og citronsaft, hvilket blev kendt som ‘den engelsk skole’.

Sidecar kan laves med eller uden sukkerkant på glasset, men den kan være med til at give lidt modstand til en ellers lidt tør smag.

glas med sidecar cocktail lavet med cognac

Det skal du bruge

5 cl. Cognac

2 cl. Triple Sec

2 cl. Frisk citronsaft

Sådan gør du

Hæld samtlige ingredienser i en shaker med is

Shake grundigt 10-15 sekunder

Si i et afkølet cocktailglas

Flere cocktailopskrifter med cognac

Brandy Crusta

opskrift på brandy crusta cocktail

Brandy Crusta er en klassisk cocktail der sikkert vil imponere til festen pga. dens pynt og mange ingredienser. Se opskriften her.

Brandy Crusta

Sazerac

Sazerac cocktail med whisky i et old fashioned glas

Sazerac er en klassiker fra New Orleans, endda byens officielle cocktail. Den originale opskrift laves med cognac, men officielle er nu med whisky. Du kan også bruge både cognac og whisky.

Sazerac opskrift

Between the Sheets

opskrift på between the sheets cocktail med hvid rom og cognac

Between the Sheets er en klassiker i cocktail-verdenen. Det er en frisk og yderst potent cocktail, som er grunden til det frække navn. Her har du opskriften.

Between the Sheets opskrift

Porto Flip

porto flip cocktail med brandy og æg

Porto Flip er en klassisk cocktail der stammer tilbage fra midten af det 19. århundrede. Opskriften består af Cognac eller Brandy, portvin samt æggeblomme.

Porto Flip opskrift

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?