Brandy Crusta
Brandy Crusta
Brandy Crusta er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet på en base af Brandy eller Cognac.
Brandy Crusta stammer fra New Orleans, hvor den blev opfundet af Joseph Santini, som havde baren Jewel of the South. I 1862 skrev Jerry Thomas bogen, Bartenders Guide, hvor han netop krediterede Santini for cocktailen.
Navnet kommer af den crust (da. skorpe) af sukker på kanten af glasset.
Brandy Crusta er en semi-svær cocktail, men kan du “pull it off” er du sikker på at begejstre dine gæster.

Det skal du bruge
5 cl Brandy/Cognac
0,8 cl Maraschino Luxardo
1 cocktail-ske Curacao
1,5 cl frisk citronsaft
1 cocktail-ske sirup
2 små sjat bitter
Pynt:
Citron
Sådan gør du
Start med at gøre glasset klart. Gnid en skive citron rundt om glassets kant. Dyp/rul kanten af glasset i sukker, så sukkeret sidder fast rundt om kanten.
Skub forsigtigt citronskrællen på plads på indersiden af af glasset.
Mix alle ingredienser med isterninger i et mixing-glas.
Hæld i cocktailglas.
Flere cocktailopskrifter med cognac
Vieux Carrè

Vieux Carrè er en hårdtslående cocktail, som på fin vis kombinerer det bitre med det søde. Opskriften på Vieux Carrè tager tid at lære, men når du har den, har du en maskulin og potent cocktail.
Sazerac

Sazerac er en klassiker fra New Orleans, endda byens officielle cocktail. Den originale opskrift laves med cognac, men officielle er nu med whisky. Du kan også bruge både cognac og whisky.
Sidecar

Sidecar er en populær klassiker, der laves af cognac, triple sec og citronsaft. Sidecar er efterfølger til Brandy Crusta, en anden klassiker med brandy eller cognac. Lav opskriften med eller uden sukkerkant, eller efter den franske eller engelske skole.
Porto Flip

Porto Flip er en klassisk cocktail der stammer tilbage fra midten af det 19. århundrede. Opskriften består af Cognac eller Brandy, portvin samt æggeblomme.