Menukort

Cremet Brandy Crusta sour cocktail på et bord i en bar.

Brandy Crusta

Brandy Crusta -ofte blot kaldt Crusta – er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet på en base af Brandy eller Cognac.

Ingredienser

  • Cognac 5 cl
  • Maraschino Luxardo 0.8 cl
  • Curaçao 1 cocktail-ske
  • Sirup 1 cocktail-ske
  • Frisk citronsaft 1,5 cl
  • Sjat bitter 2
  • Citron

    Til pynt

Fremgangsmetode

Fortællingen om Brandy Crusta cocktailen

Brandy Crusta stammer fra New Orleans, hvor den blev opfundet af Joseph Santini, som havde baren Jewel of the South. I 1862 skrev Jerry Thomas bogen, Bartenders Guide, hvor han netop krediterede Santini for cocktailen.

Navnet kommer af den crust (da. skorpe) af sukker på kanten af glasset.

Brandy Crusta er en semi-svær cocktail, men kan du “pull it off” er du sikker på at begejstre dine gæster.

Kategorier: Cocktails med cognac 

Bartenderen foreslår lignende cocktails