
- 5 min.
- Cognac
- Margarita, Flute
- Medium
Brandy Crusta
Brandy Crusta -ofte blot kaldt Crusta – er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet på en base af Brandy eller Cognac.
Ingredienser
-
Cognac 5 cl
-
Maraschino Luxardo 0.8 cl
-
Curaçao 1 cocktail-ske
-
Sirup 1 cocktail-ske
-
Frisk citronsaft 1,5 cl
-
Sjat bitter 2
-
Citron
Til pynt
Fremgangsmetode
- Start med at gøre glasset klart. Gnid en skive citron rundt om glassets kant. Dyp/rul kanten af glasset i sukker, så sukkeret sidder fast rundt om kanten.
- Skub forsigtigt citronskrællen på plads på indersiden af af glasset.
- Mix alle ingredienser med isterninger i et mixing-glas.
- Hæld i cocktailglas.
Fortællingen om Brandy Crusta cocktailen
Brandy Crusta stammer fra New Orleans, hvor den blev opfundet af Joseph Santini, som havde baren Jewel of the South. I 1862 skrev Jerry Thomas bogen, Bartenders Guide, hvor han netop krediterede Santini for cocktailen.
Navnet kommer af den crust (da. skorpe) af sukker på kanten af glasset.
Brandy Crusta er en semi-svær cocktail, men kan du “pull it off” er du sikker på at begejstre dine gæster.
Kategorier: Cocktails med cognac
Bartenderen foreslår lignende cocktails

- 2 min.
- Cognac
- Spirit-Forward
- Medium
French Connection er en simpel, men velsmagende cocktail mixet af cognac og Amaretto. Læs den lette opskrift og historien om den her.

- 5 min.
- Whisky, Cognac
- Spirit-Forward
- Stærk
Vieux Carrè er en hårdtslående cocktail, som på fin vis kombinerer det bitre med det søde. Opskriften på Vieux Carrè tager tid at lære, men når du har den, har du en maskulin og potent cocktail.

- 4 min.
- Cognac, Rom (hvid)
- Trio
- Stærk
Between the Sheets er en klassiker i cocktail-verdenen. Det er en frisk og yderst potent cocktail, som er grunden til det frække navn. Her har du opskriften.