Boulevardier

Boulevardier

Boulevardier er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet med whiskey, campari og vermouth.

Boulevardier-cocktailen blev skabt af Erskine Gwynne, grundlæggeren af magasinet af samme navn, i 1920’erne, et magasin der var henvendt til de mange udstationerede amerikanere i Paris. Populært sagt er en boulevardier et slang for en omstrejfende person.

Boulevardieren oplevede virkelig popularitet efter udgivelsen af Harry MacElhones bog, Barflies and Cocktails, fra 1927, hvor han dedikerede cocktailen til netop Erskine Gwynne.

Boulevardier cocktailen kræver kvalitetsspiritus, da der skal være synergi mellem det bitre, stærke og  søde, så gå efter en god bourbon whiskey eller rye whiskey.

Boulevardier er en cocktail der kommer og går som tiderne skifter, men har de seneste år vundet popularitet forskellige steder i verden.

opskrift på Boulevardier cocktail med campari whiskey og vermouth

Det skal du bruge

4 cl Whiskey

3 cl Campari Bitter

3 cl Sød Rød Vermouth

Pynt:

Appelsin eller citronskræl

Sådan gør du

Hæld alle ingredienser i et mixing glas med isterninger. Rør godt.

Hæld drinken over i cocktailglas.

Pynt med appelsin eller citronskræl på toppen.

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?