Menukort

Boulevardier cocktail serveret i et lowball glas på en bardisk.

Boulevardier

Boulevardier er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet med whiskey, campari og vermouth.

Ingredienser

  • Whisky 4 cl
  • Campari 3 cl
  • Sød rød vermouth 3 cl
  • Appelsin- eller citronsaft

    Til pynt

Fremgangsmetode

Fortællingen om Boulevardier cocktailen

Boulevardier-cocktailen blev skabt af Erskine Gwynne, grundlæggeren af magasinet af samme navn, i 1920’erne, et magasin der var henvendt til de mange udstationerede amerikanere i Paris. Populært sagt er en boulevardier et slang for en omstrejfende person.

Boulevardieren oplevede virkelig popularitet efter udgivelsen af Harry MacElhones bog, Barflies and Cocktails, fra 1927, hvor han dedikerede cocktailen til netop Erskine Gwynne.

Boulevardier cocktailen kræver kvalitetsspiritus, da der skal være synergi mellem det bitre, stærke og søde, så gå efter en god bourbon whiskey eller rye whiskey.

Boulevardier er en cocktail der kommer og går som tiderne skifter, men har de seneste år vundet popularitet forskellige steder i verden.

Bartenderen foreslår lignende cocktails