Ramos Gin Fizz

ramos gin fizz

Ramos Gin Fizz er en officielt IBA (International Bartenders Association) cocktail mixet af gin, fløde, æg, sukker, vanilje, orangeblomstvand, citron og limesaft, og toppen med danskvand.

Ramos Gin Fizz har sin oprindelse i New Orleans, en legendarisk by i cocktailverdenen, hvor den blev mixet for første gang i 1888 af Henry Charles “Carl” Ramos, på Imperial Cabinet Saloon.

Historien om Ramos Gin Fizz lyder på, at cocktailen blev så populær blandt lokale og turister, at Ramos på et tidspunkt havde et hold af ca. 20 bartendere samt såkaldte ‘shaker boys’, der skiftedes til at shake Gin Fizzes, da den på det tidspunkt krævede 12 minutter ad gangen. Oprindeligt blev drinken kaldt ‘New Orleans Fizz’, hvor Ramos selv kaldte den ‘One And Only One‘.

Grundet hans store succes kunne Ramos i 1907 åbne sin anden bar, The Stag, også i New Orleans. I 1935 købte Fairmont Hotel rettighederne til Ramos Gin Fizz, af Ramos’ søn. Fairmont Hotel gjorde et stort nummer ud af at promovere cocktailen, hjulpet af Louisianas guvernør, Huey Long, der var så glad for drinken at han tog en bartender med til New Yorker Hotel i New York, så han kunne træne andre bartendere i at lave den så han altid kunne få drinken når han var i New York.

Fizzes har da også deres oprinde i New Orleans, hvor en anden kendt bartender, Jerry Thomas, havde sit virke. Han var den første til at udgive en opskriftbog hvori en fizz var nævnt. En fizz er defineret ved syreholdige safte mixet med danskvand.

ramos gin fizz cocktail

Det skal du bruge

5 cl Gin

1,5 cl Citronsaft

1,5 cl Sukkerlage

1,5 cl Limesaft

6 cl Fløde

1 Æggehvide

3 dråber orangeblomstvand

2 dråber vaniljeekstrakt

Danskvand

Sådan gør du

Kom alle ingredienser i en shaker med is

Shake grundigt i ca. 2 minutter

Sil i et glas, og hæld tilbage i shakeren

Shake kraftigt i ca. 1 minut

Sil i et highball-glas

Top med danskvand

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?