Søg
Close this search box.

Menukort

Klassisk Manhatten cocktail mixet af vermouth og whisky, serveret i et højt cocktailglas på en bar.

Manhattan

Manhattan er en IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet på whisky, sød vermouth og bitter.

Ingredienser

  • Rye whisky 5 cl
  • Sød rød vermouth 2 cl
  • Bitter 1 sjat
  • Cocktailbær

    Til pynt

Fremgangsmetode

Fortællingen om Manhattan cocktailen

Som med så mange cocktails, er historien om Manhattan uklar og hullet som en schweizerost. Det mest anerkendte fakta er dog, at den blev opfundet på den mondæne Manhattan Club, i New York, omkring 1870’erne.

Manhattan nævnes for første gang i udgivelser i Charlie Pauls bog, American and other Drinks samt i O. H. Byrons bog, The Modern Bartender’s Guide, begge fra 1884.

Mixet af amerikansk whisky, italiensk vermouth og aromatisk bitter, giver en tidløs smag, præcis som en god cocktail skal.

Manhattan skal altid mixes i glas, aldrig shakes, og så vil du opleve hvorfor denne cocktail aldrig har været gået af mode.

Bartenderen foreslår lignende cocktails