Søg
Close this search box.

Menukort

Dry Martini cocktail drink serveret i cocktailglas sammen med en skål oliven.

Dry Martini

Dry Martini er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet med gin og vermouth. Den betragtes som en af de helt notoriske cocktails at have på drinkskortet på barer.

Ingredienser

  • Gin 6 cl
  • Tør vermouth 1 cl
  • Orange Bitter 1 sjat
  • Grønne oliven

    Til pynt

Fremgangsmetode

Fortællingen om Dry Martini

Dry Martini har sit navn fra den tørre gin, som er den primære spiritus anvendt, hvor vermouth kun står for 1 del af cocktailen. Ønsker du en ‘extra dry’ Martini skal der endnu mindre eller slet ingen Vermouth til.

Der findes tillige et hav af variationer af Martini, det er en all time favorit, og den simple formula gør det let at eksperimentere med fordeling af spiritus.

Historien og navnet bag Dry Martini er uklar, i hvert fald i forhold til rette ophavsmand. Visse forfattere mener at navnet kommer af Martini-brandet der laver Vermouth, mens andre hævder at det kommer fra en anden kendt cocktail; en Martinez, som har oprindelse i Californien, USA.

I denne opskrift går vi efter den mest anerkendte fordeling mellem Gin og Vermouth og bruger oliven som pynt. Du kan sagtens squeeze et par dråber citron i også.

Bartenderen foreslår lignende cocktails