- Gin
- Spirit-Forward, Trio
- Stærk
Monkey Gland
Monkey Gland er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet på en base af gin, mixet med appelsinsaft, grenadine og absint.
Ingredienser
-
Dry gin 4 cl
-
Frisk appelsinjuice 4 cl
-
Absinth 1 spsk
-
Grenadine 1 spsk
Fremgangsmetode
- Hæld samtlige ingredienser i en shaker med is.
- Shake grundigt.
- Si i et afkølet cocktailglas.
Fortællingen om Monkey Gland cocktailen
Monkey Gland blev opfundet af Harry MacElhone, ejer af Harry’s New York Bar i Paris, i 1920’erne. Cocktailen var en cadeau til den fransk-russiske læge, Serge Abrahamovitch Voronoff, også kendt som ‘monkey gland man’, grundet hans idéer om at operere abetestikler i mænd for at øge deres levetid.
Monkey Gland er ikke et let cocktail at mixe, den kræver lidt øvelse. Til gengæld når du rammer den, så er det virkelig en unik og fascinerende oplevelse.
Kategorier: Cocktails med gin, Officielle IBA cocktails
Bartenderen foreslår lignende cocktails
- 4 min.
- Gin
- Sour
- Stærk
White Lady er en kombination mellem en klassisk sour drink og en Sidecar. White lady laves med gin, triple sec, citronsaft og æggehvide.
- 6 min.
- Gin
- Sour
- Medium
Clover Club har sin oprindelse i 1800-tallets Philadelphia, USA, hvor den var en favorit på det mondæne Bellevue-Stratford hotel, der tiltrak sig kunstnere og intellektuelle.
- 2 min.
- Gin
- Spirit-Forward, Trio
- Medium
Hanky Panky blev opfundet af Ada Coleman, en bartender på Londons mondæne Hotel Savoy, til ære for Sir Charles Hawtrey. Læs historien og opskriften her.