Søg
Close this search box.

Menukort

French 75 cocktail serveret i et champagneglas.

French 75

French 75 er en cocktail mixet af gin, frisk citronsaft, sukker og champagne. French 75 er desuden en officiel IBA cocktail (International Bartenders Association).

Ingredienser

  • Gin 25 ml
  • Champagne 50 ml
  • Sukkervand 2 cl
  • Frisk citronsaft 2 cl

Fremgangsmetode

Fortællingen om French 75 cocktailen

French 75 er en hyldest til den franske kanon af samme navn, som grundet dens mobilitet og skudhastighed fik en afgørende rolle under Første Verdenskrig. Da cocktailen først blev opfundet, omkring 1915, i New York Bar i Paris, spredte rygtet sig at drinken havde et så stort kick at det føltes som at blive ramt af en French 75 kanon. Det er dog fortsat uvist om hvorvidt French 75 først blev mixet med cognac i stedet for gin, dog er det sikkert at det her er en all-time favorit som alle bartendere bør kende.

Selve opskriften blev udgivet med navnet i boget Here’s How af Judge Jr., i 1927. Den blev igen i 1930 genudgivet i bogen The Savoy Cocktail Book, hvilket hjalp på udbredelsen samt populariteten.

French 75 cocktailen er da også flere gange nævnt på det store lærred, bla. i filmen Casablanca (1942), samt A Man Betrayed (1941) og Jet Pilot (1957). Desuden nævnes drinken i Mr Selfridge TV-serien.

French 75 går til både festen og dagen efter til brunch, en klassiker du vil elske at lave, servere og drikke.

Bartenderen foreslår