French 75

Bagom French 75

Soixante-Quinze

French 75 er en cocktail mixet af gin, frisk citronsaft, sukker og champagne. French 75 er desuden en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail.

French 75 er en hyldest til den franske kanon af samme navn, som grundet dens mobilitet og skudhastighed fik en afgørende rolle under Første Verdenskrig. Da cocktailen først blev opfundet, omkring 1915, i New York Bar i Paris, spredte rygtet sig at drinken havde et så stort kick at det føltes som at blive ramt af en French 75 kanon. Det er dog fortsat uvist om hvorvidt French 75 først blev mixet med cognac i stedet for gin, dog er det sikkert at det her er en all-time favorit som alle bartendere bør kende.

Selve opskriften blev udgivet med navnet i boget Here’s How af Judge Jr., i 1927. Den blev igen i 1930 genudgivet i bogen The Savoy Cocktail Book, hvilket hjalp på udbredelsen samt populariteten.

French 75 cocktailen er da også flere gange nævnt på det store lærred, bla. i filmen Casablanca (1942), samt A Man Betrayed (1941) og Jet Pilot (1957). Desuden nævnes drinken i Mr Selfridge TV-serien.

French 75 går til både festen og dagen efter til brunch, en klassiker du vil elske at lave, servere og drikke.

french 75 cocktail is glas lavet af champagne gin sukker og citron

Opskrift på French 75

Det skal du bruge

  • 3 cl. Gin
  • 1,5 cl. Frisk citronsaft
  • 1,5 cl. Sukkervand
  • 6 cl. Champagne

Sådan gør du

  1. Hæld alle ingredienser undtagen champagne i en shaker.
  2. Shake kraftigt og si over i et champagneglas.
  3. Top med champagne og rør forsigtigt.

Flere cocktailopskrifter med gin

Clover Club

opskrift på clover club cocktail med gin og hindbær

Clover Club er en frisk og sød cocktail baseret på gin og hindbærsirup. Få opskriften på denne farverige cocktail her.

Clover Club

Monkey Gland

orange monkey gland cocktail i glas med gin og orange

Monkey Gland har en unik historie, ligesom den har en unik smag. Nyd en anderledes og farverig cocktail med masser af punch.

Monkey Gland

Negroni

rød negroni cocktail lavet med gin campari og vermouth

Negroni er en udødelig klassiker, og en cocktail der er let at eksperimentere med. Der findes mange fortællinger om Negronien, der gør det ekstra sjovt at sippe til den røde mixture. Find grundopskriften her.

Negroni

Ramos Gin Fizz

ramos gin fizz cocktail

En legendarisk cocktail fra en legendarisk by, hvad kan man ønske sig mere når man elsker cocktails? Ramos Gin Fizz er en velsmagende, blød og rund drink, der fint mixer gin med en række smagsvarianter der giver en fuldendt oplevelse. Læs historien og opskriften her.

Ramos Gin Fizz

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?