Caipirinha

Caipirinha

Caipirinha er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail, mixet af lime, sukker og Cachaca. Caipirinha er desuden Brasiliens nationaldrink.

Cachaça, hovedingrediensen i Caipirinha, ligner lidt rom, men har alligevel en anden smag. For mens de fleste rom er destilleret fra melasse, et biprodukt fra sukkerrørsbehandling, mens cachaça destilleres fra den gærede saft af sukkerrør. Denne essentielle forskel gør, at cachaça får en mere sprudlende smag, som adskiller Caipirinha fra andre sur-søde cocktails som f.eks. Daiquiri.

Opskriften på Caipirinha er simpel og lækker som den er, dog kan du vælge at erstatte cachaça med vodka. Du kan også vælge at bruge andre eller flere frugter i cocktailen, men så ville det bare ikke rigtig være en Caipirinha, vel?

Der er forskellige idéer om, hvor og hvornår Caipirinhaen har sin afstamning. De fleste mener dog, at cocktailen er en videreudvikling af en anden populær cocktail fra Medaira, Portugal, nemlig Poncha. Poncha blev oprindeligt lavet med aguardente de cana, en alkoholisk drik lavet på sukkerrør, som var cachaçaens forglænger. Da portugiserne flyttede deres sukkerrørsplantager til Brasilien, blev der skabt en hel subkultur omkring dyrkningen. Man mener således, at Caipirinha blev skabt af bønder i Piracicaba-regionen i staten Sâo Paulo, i begyndelsen af 1800-tallet, som en drink til særlige anledninger. Selve navnet på cocktailen kommer af caipira, et udtryk der bruges om folk fra de rurale områder i Brasilien.

opskrift på Caipirinha cocktail med cachaca lime og sukker

Det skal du bruge

6 cl Cachaça

1 limefrugt skåret i små både

4 tsk sukker

Sådan gør du

Kom sukker og limebåde i et old-fashioned glas, og brug en muddler til at presse blidt.

Fyld glasset med knust is og Cachaça, og rør roligt til ingredienserne er godt mixet.

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?