Søg
Close this search box.

Menukort

Caipirinha cocktail drink serveret med friske lime på en bar.

Caipirinha

Caipirinha er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail, mixet af lime, sukker og Cachaça. Caipirinha er desuden Brasiliens nationaldrink. Her får den opskriften på den lækre og potente cocktail.

Ingredienser

  • Cachaça 6 cl
  • Limefrugt 1 stk

    skåret i små både

  • Sukker 4 tsk

Fremgangsmetode

Fortællingen om Caipirinha cocktailen

Cachaça, hovedingrediensen i Caipirinha, ligner lidt rom, men har alligevel en anden smag. For mens de fleste rom er destilleret fra melasse, et biprodukt fra sukkerrørsbehandling, mens cachaça destilleres fra den gærede saft af sukkerrør. Denne essentielle forskel gør, at cachaça får en mere sprudlende smag, som adskiller Caipirinha fra andre sur-søde cocktails som f.eks. Daiquiri.

Opskriften på Caipirinha er simpel og lækker som den er, dog kan du vælge at erstatte cachaça med vodka. Du kan også vælge at bruge andre eller flere frugter i cocktailen, men så ville det bare ikke rigtig være en Caipirinha, vel?

Der er forskellige idéer om, hvor og hvornår Caipirinhaen har sin afstamning. De fleste mener dog, at cocktailen er en videreudvikling af en anden populær cocktail fra Medaira, Portugal, nemlig Poncha. Poncha blev oprindeligt lavet med aguardente de cana, en alkoholisk drik lavet på sukkerrør, som var cachaçaens forglænger. Da portugiserne flyttede deres sukkerrørsplantager til Brasilien, blev der skabt en hel subkultur omkring dyrkningen. Man mener således, at Caipirinha blev skabt af bønder i Piracicaba-regionen i staten Sâo Paulo, i begyndelsen af 1800-tallet, som en drink til særlige anledninger. Selve navnet på cocktailen kommer af caipira, et udtryk der bruges om folk fra de rurale områder i Brasilien.

Bartenderen foreslår flere cocktails