Menukort

Rebujito drink lavet med sherry og sodavand, som stammer fra Andalusien, Spanien.

Rebujito

Rebujito er en sød og frisk sommeragtig drink, der stammer fra det varme sydlige Andalusien i Sydspanien, hvor den er kendt for at blive serveret ved den årlige aprilmesse i Sevilla.

Ingredienser

  • Sherry 6 cl

    Fino

  • Sodavand 12 cl

    Sprite, 7Up

  • Citronbåde

    Til pynt

Fremgangsmåde

Fortællingen om Rebujito

Rebujito er en traditionel spansk drink, mixet af sherry og sodavand, kendt fra Sevilla-egnen, hvor den er særligt elsket ved den årlige aprilmesse. Men til trods for, at Rebujito andaluserne praler af deres drink, som også er kåret som “den bedste sommerdrink nogensinde” af New York Times, stammer den faktisk slet ikke fra Sevilla, og heller ikke Jerez, som jo er sherryens ophavsland.

Rebujito blev eftersigende opfundet af en gruppe farmaceuter fra Granada, i forbindelse med festivalen Corpus Crist, i 1985. Historien går på, at man i forbindelse med fejringen af den religiøse festival, var løbet tør for drikkevarer. Den lille gruppe farmaceuter fik idéen at bruge kasseret sherryvin, som de så blandede med 7up for at lindre og forsøde den harske smag.

Til alles forbløffelse og overraskelse, blev blandingen en succes, og blev herefter brugt meget med både 7up og Sprite.

Hvad angår navnet, så kommer det af en anden drink, nemlig af Rebujo, som er navnet på vin blandet med sukker samt enhver slags kulsyreholdig væske, kendt fra Huelva. Det som vi kender som man bedst kender som en Spritzer heroppe i Nordeuropa.

Kategorier: Cocktails med sherry

Bartenderen Foreslår Andre Lækre Cocktails