Menukort

Bloody Mary cocktail med vodka tomatjuice citronsaft worchestersause og tabasco.

Bloody Mary

Bloody Mary er én af de bedst kendte cocktails i verden, og har bla. ry for at kurere tømmermænd. Bloody Mary er desuden en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail der er lavet på vodka, tomatjuice, citronsaft, Worchestersauce samt Tabasco, hvilket giver den dens karakteristiske matte røde farve og potente smag.

Ingredienser

  • Vodka 4,5 cl
  • Tomatjuice 9 cl
  • Citronsaft 1,5 cl
  • Worchestersauce 2 dråber
  • Tabascosauce
  • Sellerisalt
  • Sort peber
  • Citronskive

    Til pynt

  • Selleri

    Til pynt

Fremgangsmetode

Fortællingen om Bloody Mary cocktailen

Bloody Mary blev opfundet på Harry’s New York Bar i Paris, i 1921, af bartenderen Fernand Petiot. Harry’s New York Bar var et meget kendt sted for amerikanske immigranter i Paris, en bar der bla. havde stamgæster som Hemmingway, Coco Chanel og Humphrey Bogart. Harry’s New York Bar er desuden kendt for at være oprindelsessted for andre kendte cocktails som Sidecar og White Lady.

Der er flere teorier om hvad navnet Bloody Mary kommer af. Den mest anerkendte er at en af Petiots stamkunder skulla have bestilt drinken og henvist til hans kæreste som han spillede cabaret med, en cabaret hvis titel var Bucket of Blood, og hans kærestes navn var Mary.

En anden teori går på at Bloody Mary skulle være opkaldt efter Hollywood skuespillerinden Mary Pickford.

Grundet Bloody Marys anvendelse som kur mod tømmermænd, serveres den på mange restauranter og spisesteder som en del af brunchen. I de senere år er der sågar gået sport i at pynte drinken med alt fra skaldyr til eksotiske frugter.

Kategorier: Cocktails med vodka

Bartenderen foreslår flere cocktails