Grasshopper

opskrift på grasshopper

Grasshopper er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail, mixet af Creme de Menthe, Creme de Cacao samt fløde. Grasshopper er en sød cocktail, ment som en digestif, altså alkoholisk after-dinner drink.

festlig og farverig grasshopper cocktail drink med mynte

Ingredienser til Grasshopper

  • 2 cl. Crème de Cacao (hvid)
  • 2 cl. Crème de Menthe (grøn)
  • 2 cl. Piskefløde
  • Mynteblad (pynt)

Instruktioner

  1. Hæld alle ingredienser i en shaker fyldt med is.
  2. Giv den et grundigt shake.
  3. Hæld blandingen i et afkølet cocktailglas.

Bagom Grasshopper cocktailen

Grasshopperen blev – så vidt vides – kreeret i det franske kvarter i New Orleans, omkring 1919, lige før forbudstiden satte ind i USA. Den mest anerkendte teori er, at det var Philip Guichet der var forfatteren bag opskriften på cocktailen her. Grasshopperens popularitet vandt særligt frem i 1950’erne og 60’erne, og igen i slut 70’erne.

Som nævnt i indledningen, er en Grasshopper en digestif, en cocktail der indtages efter et hovedmåltid for at fremme fordøjelsen. Dens milde og søde myntesmag, virker samtidig forfriskende oven på et tungt måltid, og passer perfekt efter desserten. Én af de ting der gør en Grasshopper særlig, er dens cremede konsistens der, når smagen af chokolade og mynte bringes sammen, henleder tankerne på slik. Måske netop derfor er dette ikke en cocktail der typisk falder i god jord blandt de “cool” typer i cocktailbaren.

Variationer af Grasshopperen

Du kan variere en Grasshopper på mange forskellige måder, det er én af de ting der gør den så lækker, foruden dens farve. Den første og letteste måde at variere drinken på er, at erstatte piskefløde med en lettere fløde, f.eks. madlavningsfløde eller sødmælk.

En anden måde at variere din Grasshopper på er, at du erstatter fløden med is, f.eks. vaniljeis.

Flying Grasshopper – Laves med vodka i stedet for fløde.

Frozen Grasshopper – Laves ved at tilføje mynteis for at give den mere fylde.

Når du erstatter eller tilføjer is til din Grasshopper, så kan du med fordel anvende en blender i stedet for en shaker.

Flere cocktailopskrifter med Gin

Clover Club

opskrift på clover club cocktail med gin og hindbær

Clover Club er en frisk og sød cocktail baseret på gin og hindbærsirup. Få opskriften på denne farverige cocktail her.

Clover Club

Monkey Gland

orange monkey gland cocktail i glas med gin og orange

Monkey Gland har en unik historie, ligesom den har en unik smag. Nyd en anderledes og farverig cocktail med masser af punch.

Monkey Gland

Negroni

rød negroni cocktail lavet med gin campari og vermouth

Negroni er en udødelig klassiker, og en cocktail der er let at eksperimentere med. Der findes mange fortællinger om Negronien, der gør det ekstra sjovt at sippe til den røde mixture. Find grundopskriften her.

Negroni

Ramos Gin Fizz

ramos gin fizz cocktail

En legendarisk cocktail fra en legendarisk by, hvad kan man ønske sig mere når man elsker cocktails? Ramos Gin Fizz er en velsmagende, blød og rund drink, der fint mixer gin med en række smagsvarianter der giver en fuldendt oplevelse. Læs historien og opskriften her.

Ramos Gin Fizz

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?