- 3 min.
- Julep
- Let
Grasshopper
Grasshopper er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail, mixet af Creme de Menthe, Creme de Cacao samt fløde. Grasshopper er en sød cocktail, ment som en digestif, altså alkoholisk after-dinner drink.
Ingredienser
-
Crème de Cacao 2 cl
Hvid
-
Crème de Menthe 2 cl
Grøn
-
Piskefløde 2 cl
-
Mynteblad
Til pynt
Fremgangsmetode
- Hæld alle ingredienser i en shaker fyldt med is.
- Giv den et grundigt shake.
- Hæld blandingen i et afkølet cocktailglas.
Fortællingen om Grasshopper cocktailen
Grasshopperen blev – så vidt vides – kreeret i det franske kvarter i New Orleans, omkring 1919, lige før forbudstiden satte ind i USA. Den mest anerkendte teori er, at det var Philip Guichet der var forfatteren bag opskriften på cocktailen her. Grasshopperens popularitet vandt særligt frem i 1950’erne og 60’erne, og igen i slut 70’erne.
Som nævnt i indledningen, er en Grasshopper en digestif, en cocktail der indtages efter et hovedmåltid for at fremme fordøjelsen. Dens milde og søde myntesmag, virker samtidig forfriskende oven på et tungt måltid, og passer perfekt efter desserten. Én af de ting der gør en Grasshopper særlig, er dens cremede konsistens der, når smagen af chokolade og mynte bringes sammen, henleder tankerne på slik. Måske netop derfor er dette ikke en cocktail der typisk falder i god jord blandt de “cool” typer i cocktailbaren.
Variationer af Grasshopperen
Du kan variere en Grasshopper på mange forskellige måder, det er én af de ting der gør den så lækker, foruden dens farve. Den første og letteste måde at variere drinken på er, at erstatte piskefløde med en lettere fløde, f.eks. madlavningsfløde eller sødmælk.
En anden måde at variere din Grasshopper på er, at du erstatter fløden med is, f.eks. vaniljeis.
Flying Grasshopper – Laves med vodka i stedet for fløde.
Frozen Grasshopper – Laves ved at tilføje mynteis for at give den mere fylde.
Når du erstatter eller tilføjer is til din Grasshopper, så kan du med fordel anvende en blender i stedet for en shaker.
Kategorier: Digestifs
Bartenderen foreslår andre lækre cocktails
- 2 min.
- Vodka
- Sour, Highball
- Let
- 2 min.
- Cognac
- Spirit-Forward
- Medium
- 4 min.
- Vodka
- Sour
- Medium
- 5 min.
- Vodka
- Highball
- Let
- 2 min.
- Rom (mørk)
- Highball
- Let
- 4 min.
- Sour
- Stærk
- 2 min.
- Vodka
- Spirit-Forward
- Medium
- 4 min.
- Gin
- Sour
- Stærk
- 4 min.
- Whisky
- Sour
- Medium