Cosmopolitan

Cosmopolitan

Cosmo

Cosmopolitan, eller bare Cosmo – er en ikonisk cocktail mixet af vodka citron, tranebærjuice og citronsaft. Cosmopolitan indgår som en del af International Bartenders Associations officielle cocktails.

Cosmopolitan kom til verden i 1988, takket være bartenderne Cheryl Cook og Toby Cecchini, samt opfindelsen af Absolut Citron (vodka). Det var dog Cecchini der satte navn på cocktailen. Men faktisk var navnet stjålet fra en anden cocktail, som stammede fra San Francisco, som bestod af vodka, Rose’s Lime og Rose’s Grenadine. Checchini var blevet fascineret af farven fra den originale Cosmopolitan, og samtidig over den vilde smag i Absolut Citron, så han begyndte med det samme at mixe og eksperimentere. 

Drinken vandt stor popularitet på hans bar The Long Island Bar, hvor bla. Madonna faldt for det klare røde og søde mix.

Den originale Cosmopolitan siges desuden at stamme helt tilbage fra begyndelsen af 1900-tallet, men hvor den præcis har sine rødder er ukendt.

Cosmopolitan fik for alvor vinger, da den fik en fremtrædende fokus i seriehittet Sex and the City, hvor hovedrolleindehaverne ofte drak den over snak om typiske kvinderelaterede emner.

cosmopolitan cocktail lavet med vodka tranebærjuice of citronsaft

Ingredienser til Cosmopolitan

  • 4 cl. Absolut Citron
  • 1,5 cl. Cointreau
  • 1,5 cl. Frisk limesaft
  • 3 cl. Tranebærjuice

Sådan laver du en Cosmopolitan

  1. Hæld samtlige ingredienser i en shaker med is.
  2. Shake grundigt og kraftigt.
  3. Si i et cocktailglas.

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?