Angel face
Angel Face
Angel Face er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet med gin, abrikosbrandy og æblebrændevin. Smagen af Angel Face er rund og fyldig, og har en skøn eftersmag af moden abrikos og friske æbler.
Oprindelsen af Angel Face synes stadig uklar, dog er den mest anerkendte teori, at cocktailen blev opfundet i 1920’ernes Frankrig, på en bar i Paris, for at fejre sejren efter første verdenskrig. Teorien forstærkes af samtidens udbrud af vinlus på de sydeuropæiske vinmarker, der nedlagde al vinproduktion, hvorfor gin og Calvados er anvendt, typiske produkter af Frankrig.
Første gang Angel Face opskriften udgives er i bogen Savoy Cocktail Book af Harry Craddock, i 1930. Navnet tilskrives Detroit-gangsteren Abe Kaminsky, der opererede under forbudstiden. Så hvis dit cocktail party har gangster tema, er Angel Face uundværlig.

Det skal du bruge
30 ml gin
30 ml abrikosbrandy
30 ml Calvados æblebrændevin
Pynt:
Appelsinskræl
Sådan gør du
Kom alle ingredienser i en shaker fyldt med is.
Shake godt og sil i et afkølet cocktailglas.
Pynt med appelsinskræl.