Alexander
Alexander
Alexander, eller Brandy Alexander, er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail båestående af cognac, creme de cacao og fløde.
Alexander-cocktailen går tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede, hvor den er nævnt i to udgivelser i hhv. 1910 og 1915, dog med andre ingredienser. Det var dog i udgivelsen fra 1915, Recipes for Mixed Drinks af Hugo Ensslin, at cocktailen sådan rigtig opstod. Her blev den lavet med gin, hvid creme de cacao og piskefløde. Gennem tiden nåede Alexander at få erstattet gin med flere slags spiritus, særligt under forbudstiden, hvor der blev eksperimenteret meget.
Første gang Alexander nævnes med brandy, er i W. J. Tarlings, Café Royal Cocktail Book, fra 1937.

Det skal du bruge
30 ml cognac
30 ml Creme de Cacao
30 ml piskefløde
Stødt muskatnød
Sådan gør du
Hæld alle ingredienserne undtagen muskatnød i en shaker sammen med isterninger.
Ryst grundigt og sil i et kølet cocktailglas.
Pynt med stødt muskatnød på toppen.
Flere cocktailopskrifter med cognac
Brandy Crusta

Brandy Crusta er en klassisk cocktail der sikkert vil imponere til festen pga. dens pynt og mange ingredienser. Se opskriften her.
Sazerac

Sazerac er en klassiker fra New Orleans, endda byens officielle cocktail. Den originale opskrift laves med cognac, men officielle er nu med whisky. Du kan også bruge både cognac og whisky.
Sidecar

Sidecar er en populær klassiker, der laves af cognac, triple sec og citronsaft. Sidecar er efterfølger til Brandy Crusta, en anden klassiker med brandy eller cognac. Lav opskriften med eller uden sukkerkant, eller efter den franske eller engelske skole.
Porto Flip

Porto Flip er en klassisk cocktail der stammer tilbage fra midten af det 19. århundrede. Opskriften består af Cognac eller Brandy, portvin samt æggeblomme.