Alexander

Alexander

Alexander, eller Brandy Alexander, er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail båestående af cognac, creme de cacao og fløde.

Alexander-cocktailen går tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede, hvor den er nævnt i to udgivelser i hhv. 1910 og 1915, dog med andre ingredienser. Det var dog i udgivelsen fra 1915, Recipes for Mixed Drinks af Hugo Ensslin, at cocktailen sådan rigtig opstod. Her blev den lavet med gin, hvid creme de cacao og piskefløde. Gennem tiden nåede Alexander at få erstattet gin med flere slags spiritus, særligt under forbudstiden, hvor der blev eksperimenteret meget.

Første gang Alexander nævnes med brandy, er i W. J. Tarlings, Café Royal Cocktail Book, fra 1937.

 

opskrift på alexander cocktail med cognac

Det skal du bruge

30 ml cognac

30 ml Creme de Cacao

30 ml piskefløde

Stødt muskatnød

Sådan gør du

Hæld alle ingredienserne undtagen muskatnød i en shaker sammen med isterninger.

Ryst grundigt og sil i et kølet cocktailglas.

Pynt med stødt muskatnød på toppen.

Flere cocktailopskrifter med cognac

Brandy Crusta

opskrift på brandy crusta cocktail

Brandy Crusta er en klassisk cocktail der sikkert vil imponere til festen pga. dens pynt og mange ingredienser. Se opskriften her.

Brandy Crusta

Sazerac

Sazerac cocktail med whisky i et old fashioned glas

Sazerac er en klassiker fra New Orleans, endda byens officielle cocktail. Den originale opskrift laves med cognac, men officielle er nu med whisky. Du kan også bruge både cognac og whisky.

Sazerac opskrift

Sidecar

glas med sidecar cocktail lavet med cognac

Sidecar er en populær klassiker, der laves af cognac, triple sec og citronsaft. Sidecar er efterfølger til Brandy Crusta, en anden klassiker med brandy eller cognac. Lav opskriften med eller uden sukkerkant, eller efter den franske eller engelske skole.

Sidecar opskrift

Porto Flip

porto flip cocktail med brandy og æg

Porto Flip er en klassisk cocktail der stammer tilbage fra midten af det 19. århundrede. Opskriften består af Cognac eller Brandy, portvin samt æggeblomme.

Porto Flip opskrift

©2023 Cocktail Party

Log in with your credentials

Forgot your details?