Søg
Close this search box.

Menukort

Alexander cocktail lavet med Creme de Cacao og Cognac, serveret i et glas.

Alexander

Alexander, eller Brandy Alexander, er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail båestående af cognac, creme de cacao og fløde.

Ingredienser

  • Cognac 3 ml
  • Crème de Cacao 30 ml
  • Piskefløde 30 ml
  • Stødt muskatnød

Fremgangsmetode

Fortællingen om Alexander-cocktailen

Alexander-cocktailen går tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede, hvor den er nævnt i to udgivelser i hhv. 1910 og 1915, dog med andre ingredienser. Det var dog i udgivelsen fra 1915, Recipes for Mixed Drinks af Hugo Ensslin, at cocktailen sådan rigtig opstod. Her blev den lavet med gin, hvid creme de cacao og piskefløde. Gennem tiden nåede Alexander at få erstattet gin med flere slags spiritus, særligt under forbudstiden, hvor der blev eksperimenteret meget.

Første gang Alexander nævnes med brandy, er i W. J. Tarlings, Café Royal Cocktail Book, fra 1937.

Bartenderen foreslår