Søg
Close this search box.

Menukort

Porto Flip cocktail drink i et glas på et bord.

Porto Flip

Porto Flip er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail, mixet af brandy, portvin og æggeblomme. Porto Flip hører til, som navnet antyder, en gruppe af cocktails kategoriseret som ‘flips’, som er cocktails der indeholder æg. Her får du opskriften på en Porto Flip.

Ingredienser

  • Cognac 1,5 cl
  • Tawny Portvin 4,5 cl
  • Æggeblomme 1 stk
  • Stødt muskatnød

    Til pynt

Fremgangsmetode

Fortællingen om Porto Flip cocktailen

Porto Flip betragtes som en klassisk cocktail, der har sin oprindelse allerede gennem første halvdel af det 19. århundrede. Her blev den tilberedt ved at mixe rom, øl og sukker, og derefter opvarme blandingen så den dannede skum.

Opskriften på Porto Flip blev første gang udgivet af Jerry Thomas i bogen, The Bartender’s Guide, fra 1862, hvor den dog blot fremgik under navnet ‘Coffee Cocktail’ grundet dens farve.

Der findes flere variationer af Porto Flip cocktailen, f.eks. kan æggeblommen erstattes af et helt æg og du kan tilføje fløde, Chartreuse og sukker til de resterende ingredienser.

Porto Flip er desuden en såkaldt digestif, en drink der indtages efter maden for at fremme fordøjelsen.

Kategorier: Cocktails med cognac

Bartenderen foreslår lignende cocktails