Søg
Close this search box.

Menukort

Sidecar cocktail drink med cognac, der står i et glas på kanten af en swimmingpool.

Sidecar

Sidecar er en klassisk cocktail der er direkte nedarvet fra en anden klassiker, nemlig Brandy Crusta, dog langt mere populær. Sidecar er desuden en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail. Her får du opskriften på den forfriskende Sidecar coktail. 

Ingredienser

  • Cognac 5 cl
  • Triple Sec 2 cl
  • Frisk citronsaft 2 cl

Fremgangsmåde

Fortællingen om Sidecar cocktailen

Oprindelsen af Sidecar-cocktailen diskuteres stadig den dag i dag, særligt i London og Paris, hvor man begge steder mener at drinken blev opfundet. Begge steder fortælles dog den samme historie om navnet, nemlig at cocktailen er opkaldt efter en sidevogn til en motorcykel, som var meget populær omkring tiden for oprindelsen, i 1920’erne.

Forfatter til bogen The Fine Art of Mixing Drinks, David A. Embury, krediterer cocktailen til en amerikansk kaptajn i Paris, hvis motorcykel havde en sidevogn.

Opskriften på en Sidecar blev første gang udgivet i 1922, i bøgerne Harry’s ABC of Mixing Cocktails af Harry MacElhone, samt i Cocktails and How to Mix Them af Robert Vermeire. I begge bøger foreskrives lige dele af Cognac, Triple Sec og citronsaft, hvilket blev kendt som ‘den franske skole’. Senere, i 1930, udgives bogen The Savoy Cocktail Book af Harry Craddock, der foreskriver 1 del Cognac og to dele Triple Sec og citronsaft, hvilket blev kendt som ‘den engelsk skole’.

Sidecar kan laves med eller uden sukkerkant på glasset, men den kan være med til at give lidt modstand til en ellers lidt tør smag.

Kategorier: Cocktails med cognac

Bartenderen foreslår lignende cocktails