Søg
Close this search box.

Menukort

To Bellini cocktails serveret i flute glas, med klase vindruer.

Bellini

Bellini er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail, lavet med prosecco og ferskenpuré.

Ingredienser

  • Prosecco 100 ml
  • Hvid ferskenpuré 50 ml

Ingredienser til ferskenpuré

  • Hvide ferskner 6
  • Sukker
  • Citronsaft

Fremgangsmetode

Fortællingen om Bellini cocktailen

Bellinien blev opfundet af bartenderen, Giuseppe Cipriani, stifter af Harry’s Bar i Venedig, i midten af 1900-tallet. Navnet gav han til ære for kunstneren, Giovanni Bellini, som på et maleri portrætterede en helgen med et toga med den unikke pink farve.

Opskriften på Bellini laves som udgangspunkt med frisklavet ferskenpuré (du er jo pro), men kan sagtens laves med færdiglavet ferskenpuré på flaske.

Opskriften her kan varieres til at indeholde mandarinjuice, jordbærpuré eller granatæblejuice, hvortil cocktailen skifter navn til hhv. Puccuni, Rossini og Tintoretto.

Bartenderen foreslår lignende cocktails