Bellini
Bellini
Bellini er en officiel IBA (International Bartenders Association) cocktail, lavet med prosecco og ferskenpuré.
Bellinien blev opfundet af bartenderen, Giuseppe Cipriani, stifter af Harry’s Bar i Venedig, i midten af 1900-tallet. Navnet gav han til ære for kunstneren, Giovanni Bellini, som på et maleri portrætterede en helgen med et toga med den unikke pink farve.
Opskriften på Bellini laves som udgangspunkt med frisklavet ferskenpuré (du er jo pro), men kan sagtens laves med færdiglavet ferskenpuré på flaske.
Opskriften her kan varieres til at indeholde mandarinjuice, jordbærpuré eller granatæblejuice, hvortil cocktailen skifter navn til hhv. Puccuni, Rossini og Tintoretto.

Det skal du bruge
100 ml prosecco
50 ml hvid ferskenpuré
Til ferskenpuré
6 hvide ferskner
Sukker
Citronsaft
Sådan gør du
Vask fersknerne, skær dem i kvarte og fjern sten.
Kom ferskner i en blender med lidt sukker og citronsaft. Blend til du har en blød puré uden klumper.
Hæld massen gennem en si. Hæld puréen i et mixing glas med is, tilføj prosecco.
Rør forsigtigt og hæld cocktailen i høje glas, evt. champagneglas.