Hvad er en digestif? Guide til at vælge den helt rigtige digestif til efter maden
En digestif er en alkoholisk drik som nydes efter et måltid. Digestifer har været kendt siden middelalderen, hvor man traditionelt har troet på at alkoholen og de florale elementer har gavnet fordøjelsen.
I denne artikel guider jeg dig til forskellige typer af digestifer, og til hvordan du vælger den rigtige.
Hvad er en digestif?
En digestif er som sagt en alkoholisk drik der indtages efter et solidt måltid. Digestifer er karakteriseret ved en høj alkoholprocent og/eller likører rige på urte-elementer, der menes at bidrage til mavens balance og bedre. Navnet stammer fra det franske digérer (at fordøje).
En digestif skal ikke forveksles med en pousse café, som er en drink lavet af flerlagede likører, der serveres efter en kaffeanretning.
Tips til at forstå dine gæsters musiksmag
Det behøver ikke at være gætteri, når du skal til at lave dine playlists til dit cocktailparty.
Her er nogle enkle tips til at lære dine gæsters smag at kende:
Spørg i invitationen: Når du sender invitationen til dit cocktailparty afsted, enten med post eller på SMS, så spørg samtidig hvad gæsterne hører af musik, eller hvad de danser til for tiden. Det viser ikke alene at du virkelig gør dig umage for at sætte en fed fest sammen, men også at du er imødekommende over for præferencer, begge giver større chance for flere tilmeldinger.
Brug Facebook og Instagram: Scroll gennem dine gæsters SoMe profiler for at se om der er opslag der enten indeholder musik, eller handler om musik, f.eks. koncerter eller byture.
Brug dine oplysninger om demografi: Du har lavet en liste over dine gæsters alder, baggrund, hvor de går i byen mv. Brug oplysningerne til at mixe musiknumrene til noget der rammer.
Hav altid plan B klar: Du starter selvfølgelig med den playlist du nu har analyseret dig frem til. Men vær klar med en anden playlist i tilfældet af at din første ikke rykker som forventet. Det gælder alle festens stadier.
Mærk efter og skift: Jeg plejer altid at starte mine cocktailparties med en blandet playlist, for ligesom at se hvordan gæsterne finder sig til rette. Hvis jeg kan mærke der mangler tempo eller rytme, så skifter jeg undervejs.