Manhatten
manhatten
Manhatten er en IBA (International Bartenders Association) cocktail lavet på whisky, sød vermouth og bitter.
Som med så mange cocktails, er historien om Manhatten uklar og hullet som en schweizerost. Det mest anerkendte fakta er dog, at den blev opfundet på den mondæne Manhatten Club, i New York, omkring 1870’erne.
Manhatten nævnes for første gang i udgivelser i Charlie Pauls bog, American and other Drinks samt i O. H. Byrons bog, The Modern Bartender’s Guide, begge fra 1884.
Mixet af amerikansk whisky, italiensk vermouth og aromatisk bitter, giver en tidløs smag, præcis som en god cocktail skal.
Manhatten skal altid mixes i glas, aldrig shakes, og så vil du opleve hvorfor denne cocktail aldrig har været gået af mode.

Det skal du bruge
5 cl Rye Whiskey
2 cl Sød Rød Vermouth
1 sjat Bitter
Pynt:
Cocktailbær
Sådan gør du
Kom samtlige ingredienser i et mixing-glas med isterninger.
Rør grundigt.
Sil i et afkølet cocktailglas.
Pynt med cocktailbær.